verbouw | renovatie | onderhoud

Hoogstaande kwaliteit en oog voor detail

Uit de lengte naar de breedte
Ruim tien jaar geleden zochten Lizzy en haar man – beide consultant - wat groters om werk en gezin te combineren. Ieder een eigen kantoor, ruimte voor de kinderen en heel veel andere wensen. En zoiets vonden ze. Min of meer. De basis was er: veel grond, een pand-met-potentie en visie. Lizzy en haar man lieten een plan maken door twee architecten. Eén voor de grote lijnen buiten – hij maakte van de oorspronkelijke lengte de huidige façade - en een binnenhuisarchitect voor het lichtplan, de inrichting en afwerking. En –zonder twijfel - De Ruwe ging het uitvoeren; hij bewees zijn uitzonderlijke vakmanschap en kwaliteit al eerder bij dit echtpaar. Lizzy wilde zelf projectleider zijn en zo ontstond een bouwteam van architecten en aannemer. Het werd een megaklus van precies één jaar en binnen budget. Bijzondere wensen konden gewoon. Zo herinnert Lizzy zich haar bijzondere elektraplan met lichtschakeling en stopcontacten waar zij dat wilde. Ook werden oude materialen hergebruikt.

Zo werden de oude kozijnen in de nieuwe garage geplaatst. Ondanks het bestek kom je in zo’n grote klus voor verrassingen te staan. En alleen een echte vakman lost dat dan op. Sjaak de Ruwe trok dan altijd bijtijds aan de bel en kon zeer goed uitleggen waarom iets niet kon en wat de oplossing was.

Van toen naar nu.
Het huis ziet er nog steeds prachtig uit. Lizzy: “het is een echt leefhuis waar gewoond en gewerkt wordt”. Ze wijst naar de openhaard in de keuken. Detail: in de oude vuurvaste achterwand zijn hertjes gegoten. De Ruwe verplaatste de open haard destijds heelhuids uit het oude pension naar de nieuwe keuken. Ze laat ook de enorme ronde raampartij (met ronde! convectorput) in de living zien die je het gevoel geeft dat huis en tuin in elkaar overlopen. Het is nog meer de schitterende bosvilla die ze toen voor ogen hadden. En De Ruwe? Die krijgt een negen!

Contactgegevens

Aannemersbedrijf de Ruwe vof
Tuindorpweg 31
3951 BD Maarn
0343 - 44 26 87
info@aannemersbedrijfderuwe.nl

Wij zijn aangesloten bij

Wij zijn een erkend leerbedrijf